18.1.2022. 15:28
0
Sa dvije doze vakcine do sada vakcinisano 187.653 stanovnika Kantona Sarajevo
Sa dvije doze vakcine protiv koronavirusa do sada je vakcinisano ukupno 187.653 stanovnika Kantona Sarajevo, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od toga, 186.283 osobe su u dobi iznad 18 godina, što predstavlja 56,07 posto punoljetnog stanovništva. Treću, booster dozu je primilo 26.147 građana KS.

Ovi podaci su prikupljeni kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen sedmični presjek stanja vakcinacije.

Kako je navedeno, u ustanovama Kantona Sarajevo do sada su  aplicirane ukupno 320.173 doze vakcina.

- Na bolničkom liječenju od COVID-19 oboljenja nalazi se 175 pacijenata. Od ovog broja, njih 42 je u potpunosti vakcinisano, što predstavlja 24,00 posto hospitaliziranih, dok je 76,00 posto osoba na bolničkom liječenju nevakcinisano - navode također iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Iz Ministarstva zdravstva KS  pozivaju građane da se vakcinišu, te podsjećaju da svi punoljetni građani Kantona Sarajevo mogu primiti i treću dozu vakcine na svim punktovima u domovima zdravlja KS.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.