19.1.2022. 21:23
0
U Livnu prezentirana mobilna aplikacija e-Dnevnik
U organizaciji Ministarstva prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije u srijedu je u Livnu učenicima i njihovim roditeljima prezentirana mobilna aplikacija e-Dnevnik.

Sve većim unapređenjem tehnologije u društvu, obrazovni sustav zahtijeva određene promjene jer digitalizacija ne pogađa samo društva već i obrazovni sustav koji joj pokušava odgovoriti putem uvođenja različiti aplikacija i sustava rada poput e-učenja e-knjiga e-matice e-dnevnika e-lektira te ostalih multimedijskih pomagala, kazala je Feni ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Gordana Nakić.


 - Nastavnicima, razrednicima, učenicima i roditeljima e-Dnevnik pruža lakši pregled svih bitnih podataka. Aplikacija je korisna kako za nastavnike tako i za ostalo školsko osoblje i ravnatelje kojima omogućuje uvid u rad nastavnika i praćenje napretka školskih razreda. Razrednicima omogućuje praćenje učenikovih osobnih napredaka i postignuća, predmetnim nastavnicima samo uvid u podatke vezane isključivo za njihov predmet, a roditeljima jednostavno praćenje učenja i vladanja njihovog djeteta – istaknula je Nakić.


Navela je kako je danas gotovo nemoguće zamisliti bilo kakvu vrstu obrazovanja bez korištenja tehnologije, dodavši kako se uskoro kreće s e-Dnevnikom u srednjim školama u Kupresu i Glamoču.


- Najmlađi akteri obrazovanju, tj. učenici već su pogođeni utjecajem tehnologije te praktički odrastaju uz nju. Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje te je za nju potreban osnovni stupanj informatičkog predznanja nastavnika, učenika i roditelja - poručila je ministrica.


Tokom prezentacije istaknuto je kako je Ekonomska škola u Livnu prva srednja škola u BiH koja je potpuno prešla na e-Dnevnik.


(FENA/  K.Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.