21.1.2022. 13:23
0
Premijera dokumentarnog filma 'U sjeni minareta' u Sarajevu 24. januara
Dokumentarni film 'U sjeni minareta' autora Hasana Hasanovića, kustosa Memorijalnog centra Srebrenica, premijerno će biti prikazan 24. januara u Memorijalnom centru Kovači u Sarajevu, u organizaciji JU ''Fond Memorijala Kantona Sarajevo'' i Memorijalnog centra Srebrenica.

Snimanje ovog filma koji govori o sistematskom ubijanju imama na području u i oko Srebrenice u periodu 1992 - 1995. godine, podržalo je JP BH Pošte.


Prije projekcije filma, bit će upriličen polusatni program na kojem će govoriti direktor JU ''Fond Memorijalan KS'', direktor JP BH Pošte, reisul-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, i predsjedavajući UO Memorijalnog centra. Autor filma će se obratiti nakon projekcije filma, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.


Pozivnice za premijeru su poslane zvaničnicima u BiH, predstavnicima ministarstava, lokalnih vlasti, predstavnicima obrazovnih institucija te stranih ambasada u BiH. 


(FENA/ K.Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.