22.1.2022. 11:03
0
Besplatna škola skijanja za učenike iz Sarajeva
Općina Novo Sarajevo i ove godine obezbijedila je besplatnu školu alpskog i nordijskog skijanja za 220 učenika novosarajevskih osnovnih škola na sarajevskoj planini Igman.

Za sve prijavljene učenike alpskog i nordijskog skijanja obezbijeđeni su prijevoz na skijalište i nazad, obuka sa trenerima, oprema za skijanje, ski karta, smještaj ski opreme, čaj, medicinski nadzor i osiguranje.


Završna utrka  u nordijskom skijanju upriličena je 21. januara ove godine na Velikom polju,  a 130 polaznika škole skijanja, ovom prilikom obišao je načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima, koji im je nakon utrke  uručio certifikate o završenoj obuci.Načelnik Tanović potom je obišao i 90 polaznika alpskog skijanja na Malom polju, čija obuka traje do 24. januara ove godine.


Ovi tradicionalni projekti Općine Novo Sarajevo omogućavaju da se djeca upoznaju sa osnovama skijanja, provedu kvalitetno vrijeme sa svojim vršnjacima, kao i da tokom  raspusta borave na Igmanu i čistom zraku.


Obuku u nordijskom skijanju provodi Ski klub „Igman”, dok  JU “Centar za sport i rekreaciju” vrši obuku učenika u alpskom skijanju. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo ukupno je izdvojila 35.000 KM.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.