22.1.2022. 15:40
4
Dodik objasnio zašto Bošnjake naziva muslimanima
Milorad Dodik ponovo je jučer Bošnjake oslovljavao kao muslimani ignorišući ustavnu kategoriju.

“Neki poslanici iz bošnjačkog, odnosno muslimanskog okruženja su boravili u Parlamentu Britanije. Pročitao sam da su govorili ‘Skinite šape s BiH, ovo Zapadna teritorija’. Ti muslimanski poslanici smatraju da je ovo tuđa teritorija, to je bolestan prikaz situacije u BiH. Ovo je teritorija ljudi koji žive ovdje. Niko ne ugrožava teritorijalni integritet BiH. Nije ovo ni istočna ni zapadna teritorija”, rekao je Dodik.


Na novinarsko pitanje zašto koristi izraz musliman umjesto Bošnjak, rekao je: “Dok god vi Republiku Srpsku zovete RS, dok god zovete Srbe bosanskim Srbima, s jedne strane, s druge strane pošto vidim da nema poštovanja prema Srbima i Republici Srpskoj. Ja mislim da to nije poštovanje. Ja sam polagao ispite na Političkim naukama kada su bili muslimani s malim “m”. Slažem se da bi se trebali početi uvažavati više, ali kada vidim s druge strane i mi ćemo. Mada ne vidim da ikoga vrijeđam. Nekada kažem Bošnjaci, nekada muslimani”.


(Kenan Bešlija) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.