24.1.2022. 16:40
0
Field je nova Dodikova "žrtva": On je kolonijalni upravnik, BiH je 26 godina njihov eksperiment
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na blog britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda u kojem se između ostalog navodi kako Dodik uništava čitav napredak učinjen u posljednjih 26 godina. Dodik je rekao kako sadržaj na Fieldovom blogu opasno napušta diplomatske prakse i odsustvo poštovanja spoljnog suvereniteta BiH.

Dodik ističe kako ambasador Field samo potvrđuje njegovu tezu da je BiH posljednja kolonija Evrope u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi.

- BiH je 26 godina njihov eksperiment i niko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspio. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopšte da se oglašavaju o unutrašnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani, istakao je Dodik.

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svijetu ako zemlja može da stane samo zbog korupcije.

- Ili je korupcija samo ovdje, gdje njihov predstavnik prima platu 25.000 evra mjesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik, naglasio je Dodik.

On je rekao da se slaže sa britanskim ambasadorom da u BiH mora doći kraj djelovanju bez posljedica i predložio da se može krenuti na primjer od ovog bloga i odgovornosti ambasadora Filda za povredu suvereniteta BiH, prenosi Srna.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.