27.1.2022. 11:04
0
Dodik povodom dana žrtava Holokausta: Jevreji i srpski narod najskuplje platili slobodu
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta rekavši da se na današnji dan, ali i svaki dan sa velikim poštovanjem i pijetetom treba sjetiti jednog od najvećih zala u novijoj istoriji - Holokausta

Dodik je naglasio kako su Jevreji i srpski narod prošli najgore strahote i platili najskuplje slobodu da opstanu na evropskom kontinentu.

- Milioni nevinih ljudi, djece, žena, staraca izgubili su živote tokom Drugog svjetskog rata, stradajući od zloglasne nacističke ruke. Takođe, posebno treba da se sjetimo onih koji su tada preživjeli sve strahote i muke koncentracionih logora i nacističkog divljanja, istakao je Dodik.


On je naglasio da srpski narod treba da bude ponosan na svoju pobjedničku prošlost i pretke, kao i na činjenicu da je uvijek bio na pobjedničkoj strani, koja je bila jedina prava i slobodarska.

- I Srbi i Јevreji su narodi hrabrosti, slobode, pravde i ponosa. Obaveza svih nas, kao i budućih generacija jeste da nikada ne dozvolimo da se naši preci postide nas, svojih potomaka. Mi ne smijemo da dozvolimo da budemo manje hrabri, manje odvažni, manje ponosni i odlučni od naših predaka. Mi moramo da budemo njihov ponos kao što smo i mi ponosni na herojsku prošlost naših predaka, poručio je Dodik.


(Admir O.)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.