27.1.2022. 11:08
0
Borko Trivković preko Facebooka prijetio likvidacijom odborniku Muratu Avdiću
Na Facebook profilu mještanina Općine Milići Borka Trivkovića osvanuo je video u kojem Trivković prijeti smrću odborniku u ovoj općini Muratu Avdiću (SDA).

Trivković u videu koji je emitirao uživo na svom Facebook profilu upućuje pogrdne riječi Avdiću, te pokazuje metak s kojim prijeti da će ga likvidirati.

– Evo ga, jedan jedini (metak), pa neka dođe u Miliće da uplati još jedan račun preko reda. Živjet će ovaj narod i poslije ustaša. Ja ga ubijam, niko neće ni za šta odgovarati. Kažem i policiji “ja ga ubio” – čuje se na snimku u kojem Trivković prijeti Muratu Avdiću.


Odbornik u Općini Milić Murat Avdić ističe da je policija privela Trivkovića zbog tog video snimka, te da će Trivković biti krivično gonjen zbog iskazivanja prijetnji.

– Razlog prijetnje je taj što sam ja ovdje odbornik u općini, predstavljam Bošnjake i ne dozovljavam da se Bošnjaci ugrožavaju. Ovakva reakcija vjerovatno proizilazi iz toga, a i za to je zaslužna i trenutna politička situacija i tenzije u Bosni i Hercegovini – kazao je Avdić.

Avdić tvrdi da ne poznaje Trivkovića i da ga nikada u životu nije vidio.

– Osjećam se ugroženo, ali ja imam iskustva u ovakvim situacijama. Međutim, Bošnjaci u ovoj regiji su mnogo uznemireni – ističe Avdić, prenosi Faktor.

Naglašava da je Trivković nakon saslušanja pušten na slobodu.

O ovom slučaju oglasili su se iz Policijske uprave Zvornik.

– Policijskoj stanici Milići je 25.01.2022. godine oko 11 sati M.A. iz Milića prijavio je B.T. iz Milića zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji po život, zbog čega je lišen slobode oko 11,45 sati. M.A. je prijavio B.T. da je na društvenoj mreži Facebook objavio video klip u kojem mu upućuje ozbiljne prijetnje po život. Policijski službenici Policijske stanice Milići su odmah postupili po prijavi i preduzeli sve potrebene mjere i radnje u cilju provjere tačnosti navoda prijave. Istog dana, policijski službenici su pronašli B.T. iz Milića i uhapsili ga.

 Plač i vriska u hodnicima Suda

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom i nakon toga dostavljanje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti – saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.