27.1.2022. 11:16
0
Lani Hasaničević potrebna pomoć: Nakon što joj je odstranjeno čak 7 tumora, sada ima neizrecive bolove
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Lanu Hasaničević iz Sarajeva kojoj je potrebna operacija u Turskoj. Kako je navedeno, za Lanu je u funkciju stavljen broj 17006 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Jedanaestogodišnjoj Lani u dobi od tri mjeseca otkriveni su tumori na području male zdjelice i duž kičme. Ova draga djevojčica više je vremena provela u bolnicama, nego u igri sa vršnjacima. Pored tumora, ona ima i neurogeni mokraćni mjehur, te ne može spontano da mokri, a bubrezi joj rade smanjenim kapacitetom.

Ona se trenutno nalazi u bolnici u Istanbulu gdje je početkom godine operisana. Operacijom koja je trajala 12 sati odstranjeno je sedam tumora. U Laninom organizmu pronađena je i bakterija koja je uzrokovala strašnu infekciju, te Lana ima neizrecive bolove.

Iako smo se nadali da će prvom operacijom naša Lanica biti izliječena, ljekari su ustanovili da je potreban i drugi operativni zahvat, gdje će se povećati volumen mjehura i ispraviti oblik, te popraviti kanal desnog bubrega uzevši dio crijeva - navode iz Pomozi.ba.

Naglašeno je da su iz programskih sredstava Udruženja za liječenja donirali 13.000 eura, a da je za ovaj zahvat potrebno 21.000 eura te im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

- Lanici pored poziva na broj 17006 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba - navode iz Udruženja.

Brojeve žiro računa možete pronaći na njihovoj stranici.

ApelPomoc
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.