27.1.2022. 11:52
0
Policija identifikovala tri osobe koje su stavljale u opticaj filmski novac
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor na osnovu operativnih informacija da se na području Policijske uprave Prijedor u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela “Krivotvorenje novca” i pronalaska izvršioca.

“Preduzetim mjerama i radnjama pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovana su tri lica koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.P. iz Bosanskog Novog putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 konvertibilnih maraka koje su namijenjene za filmsku upotrebu takozvani “filmski novac”, koje je potom dao osumnjičenim licima Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Kozarske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv njih će biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela “Krivotvorenje novca”.

Iz Policijske uprava Prijedor apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

“Falsifikovane novčanice koje su u navedenom slučaju stavljene u promet su prepoznatljive po natpisu ‘Lažni novac’ koji se nalazi na prednjoj strani novčanice i natpisom ‘Samo za filmsku upotrebu replika kopija’ koji je štampan na zadnjoj strani novčanice”, dodaje se u saopštenju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.