27.1.2022. 12:15
0
Muriz Memić nakon ročišta: Mozaik se sklapa, otkriveni su novi detalji
Suđenje u okviru predmeta “Zijad Mutap i dr.”, poznatiji kao “Dženan Memić” danas je nastavljeno u Sudu BiH.

U ovom predmetu osim Zijada, obuhvaćeni su Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Nakon održanog ročišta, Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića se obratio medijima te kazao da se mozaik polako sklapa.

“Ranije ste čuli da su se neki snimci brisali, danas ste mogli čuti da su uzeti bez naredbe. Mozaik se sklapa, zavjese su kraće. Razumjet će pojedini šta želim reći kada spomenem zavjese. Ljudi će vidjeti na šta su sve bili spremni. Slaže se mozaik. Naredni svjedoci su i doktori”, kazao je Memić.

Ifet Feraget, advokat koji zastupa porodicu Memiću naveo je kako je nekom od početka stalo da se pravda ne provodi.

“Mi obično kažemo da se pravda provodi ukoliko se vidi da se pravda provodi. Međutim, ovdje se od početka vidi da se pravda ne provodi. Ako znamo da su snimci s hotela „Cristal“ uništeni za četiri dana, a da su ovi snimci izuzimani bez ikakve naredbe i da nije utvrđeno gdje se nalaze ti snimci i šta se u originalu nalazi na centralnoj jedinici, znači da je sasvim logično zaključiti da je nekome od početka stalo da se istina ne utvrdi. Danas čuli od svjedoka koji ga je skinuo na USB stik da je on to uradio i da je taj stik predao pripadniku MUP-a KS”, naveo je Feraget.

Također, osvrnuo se i na svjedoka Vahidina Memića kojeg je kontaktirao Hasan Dupovac.

– Dakle, to je ono kada vam inspektori kažu da oni ne mogu ništa uraditi bez tužioca. To je tačno, ali ne znači da neko potcjenjuje inspektore, nego znači da onaj ko je kvalifikovan da ocjenjuje zakonitost nekog dokaza, konkretno istragu vodi i njome rukovodi tužilac, jer tužilac zna kako se na zakonit način izuzimaju i snimci video-nadzora. Hasan Dupovac je rekao svjedoku da se ništa ne sekira, da će tužilac naknadno sve to obezbijediti”, pojašnjava Feraget.

Dodao je kako Šerif Konjević nije mogao da prisustvuje danas kao svjedok jer je u Njemačkoj, prenosi Raport.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.