27.1.2022. 12:25
0
Hrvatski sud traži skidanje imuniteta Grliću Radmanu zbog korupcije
Mostovac Nikola Grmoja objavio je na svom Facebook profilu da je stigao zahtjev suda za skidanje imuniteta ministru vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordanu Grliću Radmanu zbog korupcije u ambasadama u Australiji i SAD-u.

Plenković u novom problemu - Stigao mu je zahtjev za skidanje imuniteta Grliću Radmanu zbog korupcije - napisao je Grmoja.

Navodi da je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet hrvatskom ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prevarama u ambasadama u Australiji i SAD-u.

- Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao 'reliktom prošlosti' čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana. Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac - napisao je Grmoja, prenosi Index.hr.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.