27.1.2022. 12:55
0
Novi Travnik postaje grad?
Općinsko vijeće Novi Travnik u četvrtak je donijelo Odluku o proglašenju Grada Novi Travnik koja će biti upućena Parlamentu Federacije BiH radi donošenja Zakona o uspostavljanju Grada Novi Travnik.

Odlukom Općinskog vijeća, a sukladno Zakonu o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine uspostavlja se Grad Novi Travnik, priopćeno je iz Općine Novi Travnik.

"Razlog za donošenje ove Odluke proizlazi iz činjenice da Općina Novi Travnik svojim statusom industrijskog grada koji se oduvijek naslanjalo na vlastite snage i potencijale usmjerenog ka europskom putu, kao i prisutni trendovi na našoj Općini ukazuju na potrebu promjene statusa u grad kao jedinicu lokalne samouprave s jačim društvenim i političkim utjecajem", ističu u priopćenju.

U objašnjenju odluke naveli su sve po čemu je Novi Travnik poznat, kao i njegove gospodarske, društvene, kulturne, sportske i prirodne odlike.

"Uvažavajući sve relevantne i provjerljive činjenice za očekivati je da će Parlament Federacije Bosne i Hercegovine u skoroj budućnosti donijeti Zakon o uspostavljanju Grada Novi Travnik", poručuju iz Općine Novi Travnik.

Na sjednici je također donijeta odluka kojom se uspostavljaju suradnja i prijateljski odnosi Općine Novi Travnik i gradova Osijeka, Dugopolja i Klisa u Republici Hrvatskoj.

Međusobna suradnja bit će usmjerena na područja turizma, kulture, sporta, školstva, gospodarstva, ekologije, mladih, nevladinih organizacija i razmjeni iskustava lokalnih uprava.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.