27.1.2022. 14:52
0
U Goraždu akcija darivanja krvi, dosad prikupljenje 44 doze
Crveni križ Goražde u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH danas je organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Sekretar Crvenog križa Emir Sarajlić ističe da je riječ o prvoj u nizu akcija koje će uslijediti u ovoj godini.

- S obzirom na epidemiološku situaciju, veliki broj zaraženih i veliki broj osoba u izolaciji, zadovoljni smo odzivom osoba koje su odlučile darovati krv. Dosad su prikupljene 44 doze od 66 prijavljenih, tako da vjerujemo da će do kraja dana biti preko 50. Akcija se održava u maloj sali Centra za kulturu gdje imamo sve uslove, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera - kazao je Sarajlić.


Tradicionalno, akcije dobrovoljnog darivanja krvi Crveni križ planira organizirati i krajem maja te krajem septembra, a ove godine jedna akcija bit će održana i u Općini Pale u FBiH.

- U svim proteklim akcijama veliki je broj osoba darovao krv i drago nam je da su ljudi svjesni značaja darivanja ove dragocjene tečnosti. Po našim saznanjima teška je situacija kada su u pitanju zalihe krvi, tako da je svaka doza itekako važna i dragocjena. Poznato je da krv mogu darovati sve zdrave punoljetne osobe od 18 do 65 godina bez ikakvih posljedica po vlastito zdravlje - napomenuo je sekretar Crvenog križa Goražde.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.