28.1.2022. 13:46
0
Sastanak Ministarstva sigurnosti BiH i Odbora za vanjsku politiku britanskog parlamenta
Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine predvođena ministrom Selmom Cikotićem sastala se danas u Sarajevu sa članovima Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, koji se nalaze u trodnevnoj posjeti našoj državi. Sastanku je prisustvovao i britanski ambasador u BiH Matthew Field.

- Ova posjeta rezultat je snažnog interesa Ujedinjenog Kraljevstva za situaciju u BiH. Tokom sastanka razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i trenutnim aktivnostima i ključnim izazovima sa kojima se suočava Ministarstvo sigurnosti BiH. Također, fokus sastanka je bio na trenutnim blokadama u radu državnih institucija te kako se to reflektira na političku i sigurnosnu situaciju u zemlji. – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Članovi Odbora, koje je predvodio predsjedavajući Tom Tugendhat, istakli su da osim upoznavanja sa trenutnom političkom situacijom u BiH, ali i odnosa u regionu, žele utvrditi buduću ulogu i način pomoći Ujedinjenog Kraljevstva. Također, istakli su snažnu podršku očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.  


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.