28.1.2022. 14:35
3
Načelnik Nermin Muzur: Općina će snositi troškove priprema FK Željezničar na Ilidži
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur u četvrtak je posjetio trening-utakmicu Fudbalskog kluba Željezničar, koji se za nastavak sezone priprema u trening-kampu FK Igman na Ilidži.

Nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi Željezničar, Općina Ilidža željela je koliko-toliko olakšati, zbog čega će snositi troškove priprema koje je klub sa Grbavice obavio na Ilidži.

- Iako sam strastveni navijač FK Sarajevo, posjetio sam trening Željezničara, a Općina Ilidža snosit će troškove dijela priprema koji je obavljen na našoj Ilidži - rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te dodao:

- Bez obzira na moju navijačku pripadnost, FK Željezničar je dio identiteta Sarajeva i Bosne i Hercegovine i kao takav apsolutno zaslužuje našu pomoć.


Načelnik Muzur je naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da se dva najveća bosanskohercegovačka fudbalska kluba pripremaju na teritoriji općine Ilidža, gdje FK Sarajevo već godinama unazad ima svoj trening-kamp. Inače, Općina Ilidža čest je domaćin velikih sportskih događaja, ali i mjesto okupljanja naših reprezentativnih selekcija.

- Kroz planirane kapitalne projekte u skorijoj budućnosti nastojat ćemo poboljšati sportsku infrastrukturu u našoj lokalnoj zajednici i tako je učiniti sportskom oazom, reprezentativnom ali i klupskom - poručio je Muzur.


(Amer Mujezinović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.