30.1.2022. 19:10
0
Ćetenijada ugostila 13 ekipa iz više bh. gradova
FOTO: Ilustracija
Članovi Omladinskog kulturnog centra „Bosna Art“ iz Stjepan Polja kod Gračanice u ovom su mjestu treći putorganizirali natjecanje u spravljanju najbolje ćetenije.

Riječ je o tradicionalnom slatkišu od šećera za čije spravljanje je, osim niske temerpatura, potrebna i velika umješnost kuhara. Odazvalo se 13 ekipa iz Lukavca, Brčko distrikta, Lukavca, Srebrenika, Modriče i drugih bh. gradova.

Uz dobro druženje, na trećoj ćetenijadi u Stjepan Polju, koja je i ove godine održana pod motom „Mladost i iskustvo“, takmičilo se 13 ekipa.


„Imamo dvije ekipe iz Brčkog, Srebrenika, Tinje, Lukavca, Modriče. Ostale ekipe su s područja Gračanice“, kaže Hafiza Mehanović, predsjednica OKC Bosna Art, Stjepan Polje, Gračanica.


"Dolaskom želimo da iskažemo zahvalnost organizatorima jer u ovo vrijeme organizovati ovakav događaj iziskuje mnogo truda i hrabrosti“, istakla je Adela Mulić, članica UG 4T iz Tarevaca kod Modriče, prenosi federalna.ba.

"Prelijepo nam je. Družimo se. Atmosfera je odlična. Nije hladno. Super!“, kaže Nazifa Mujkić, članica UG Donja Brka, Brčko distrikt.

U pravljenju ćetenije, tradicionalnog slatkiša koji se priprema zimi pri niskoj temepraturi, presudni su iskustvo i umješnost kuhara. Šta je tajna dobre ćetenije, pitali smo učesnike.

„Samo je bitno kako je razvući i potrefiti da nit bude što tanja, okus i način na koji se uprži brašno“, objašnjava Hasiba Omerović, predsjednica UŽ Plodovi zemlje Lukavica, Gračanica.

Ovakvi događaji, tokom zime, upotpune kulturnu ponudu u gračaničkom kraju. Uz degustaciju ćetenije i dobro raspoloženje druženje je trajalo duboko u noć.

(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.