4.2.2022. 9:06
0
Izetbegović medijima: Draganu Čoviću odgovara Željko Komšić u Predsjedništvu BiH
FOTO: Screenshot; FTV
Draganu Čoviću cilj je izgleda ostaviti Željka Komšića u mogućoj opciji za člana Predsjedništva BiH, rekao je to sinoć prvi čovjek SDA, političar Bakir Izetbegović. Rekao je to sinoć gostujući u Dnevniku D FTV-a.

“HDZ i SDA su pomalo umorni, jako dugo u svemu učestvujemo, slično je i sa gospodinom Radončićem, mada on nije tako intezivno bio izložen tome stresu pregovaračkom. Konaković unosi novu energiju, ima nove ideje, mislim da bi on bio pogodna osoba da bude medijator toga”, rekao je Izetbegović odgovarajući na pitanje ko bi mogao sazvati nastavak pregovora u Neumu, javlja N1.


“On onda i dalje ostaje šef svim Hrvatima. Bojim se da njemu odgovara da ostane Komšić gdje jeste, da je riješio kampanju, da je tada neosporni vođa svih Hrvata, da nema konkurenciju unutar korupusa hrvatskog izbornog tijela, i zadržava sve mehanizme da koči tri godine FBiH. I uspjeva da dobije veći udio kolača u podjeli vlasti”, naveo je Izetbegović za Federalmu televiziju.

Predsjedniku HDZ-a BiH, smatra Izetbegović, odgovara ovakva situacija u kojoj bi Komšić ostao u utrci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, čime bi Čović rješio izbornu kampanju, piše N1.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.