10.2.2022. 11:25
0
Mektić se prisjetio Olimpijade u Sarajevu: Kao mladi milicioner osiguravao skakaonice na Igmanu
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić objavio je na svom Twitter nalogu svoju akreditaciju tadašnjeg mladog milicionera kada je osiguravao skakaonice za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

“Na godišnjicu otvaranja zimskih olimpijski igara 1984. godine, akreditacija mladog milicionara koji je osiguravao skakaonice na Igmanu“, napisao je Mektić


Prije dva dana navršilo se 38 godina od otvaranja 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Tada po mnogima najbolje organizovane, ali i igre koje su po mnogo čemu bile rekordne u to vrijeme.


Olimpijski duh još uvijek živi u ovom gradu i njegovim stanovnicima, uprkos generacijskim smjenama. Zimske olimpijske igre su sigurno jedna od najboljih stvari koje su se desile gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini.


U organizaciju su utrošena velika sredstva. Pripreme koje su trajale godinama, pored dobro organizovanih igara, kao rezultat imaju izgrađene saobraćajnice, hotelske komplekse kako na planinama (Bjelašnica, Igman, Jahorina) tako i u gradu, sportski centri Skenderija i Zetra, žičare, ski liftovi…


(Kenan Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.