16.2.2022. 15:20
0
Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu zbog skupa u Bužimu
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je prijavu u vezi sa skupom u Bužimu kada je u tom gradu obilježeno 29 godina vojne akcije “Munja 93” koju je izvela tadašnja bužimska brigada, potvrdio je za N1 Milanko Kajganić, v.d. glavnog državnog tužioca.

“Tužilaštvo BiH je zaprimilo prijavu koja je signirana i proslijeđena postupajućem tužiocu. Nakon neophodnih provjera, tužilac će donijeti tužilačku odluku”, rekao je Kajganić.

Podsjetimo, u januaru ove godine su bivši borci 105. bužimske brigade i članovi njihovih porodica obilježili su godišnjicu akcije “Munja 93”. Učesnici marša povodom godišnjice bitke nosili su zastave Republike BiH kao i zastave brigade. Tokom marša uzvikivali su i “Allahu Ekber”, a većina učesnika nosila je i vojne uniforme.

Ovaj događaj osudili su brojni političari i građani iz Republike Srpske.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.