17.2.2022. 8:13
0
Vukanović: Ubrzano prebacuju novac, zbog sankcija je uslijedila bježanija iz Prointera
Vodeće svjetske multinacionalne kompanije prekidaju saradnju sa čuvenom dvorskom kompanijom Prointer, kako sam to najavio sredinom novembra, i Infiniti grupom čiji je Prointer član, a odmah je počela i bježanija čelnih ljudi, koji ne žele da snose odgovornost, ali i programera i drugih zaposlenih, napisao je na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

Prebacili 10 miliona bez ikakvog odgovora

Vukanović napominje kako se sa mjesta direktora Prointera povukla Gordana Kovačević, a nakon što je ona podnijela ostavku, za direktora kompanije je postavljen Vladimir Perišić.

- Pred uvođenje sankcija Microsofta i drugih vodećih svjetskih kompanija, Prointer, Kaldera i druge kompanije u sastavu Infiniti grupe počele su da naplaćuju ubrzano ugovore od Vlade, javnih preduzeća i ustanova, a u četvratak, prije pet dana, Vlada i premijer Višković su donijeli odluku da Kalderi preko Investiciono-razvojne banke RS prebace 10 miliona maraka, bez ikakvog odgovora niti obrazloženja u javnosti - ističe Vukanović.

Budućnost kompanija nezivjesna nakon sankcija

- Sumnja se da se ubrzano prebacuju novci, jer je budućnost kompanija neizvjesna nakon sankcija, i da se novac izvlači i priprema za izbornu kampanju u oktobru, koja je biti ili ne biti za porodicu Dodik - dodaje on.

Vukanović podsjeća kako je Milorad Dodik ranije priznao da je njegov sin Igor konsultant i savjetnik u Prointeru i da blisko sarađuje s firmomo koja je ubrzano nakon osnivanja dobila monopol na IZ tržištu.

- U intervju za beobradske medije Milorad Dodik juče je indirektno priznao da njegov sin Igor stoji i iza Una televizije. Još u novembru sam najavio da je vodeće multinacionalne kompanije ubediti sankcije Prointeru i prekinuti saradnju, jer je bliska porodici Dodik, što su pokušali demantovati i pokrenuli seriju tužbi za klevetu protiv mene, ali je vrijeme pokazalo da sam bio dobro informisan i da je najava bila tačna - poručio je Vukanović na svom blogu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.