3.3.2022. 16:58
0
Na području KS uhapšene dvije osobe, pronađeno i oduzeto više predmeta
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) su u nastavku akcije/pretresa, koje od ranih jutarnjih sati vrše na području Kantona Sarajevo, slobode lišili dvije osobe.

Pored njih, još pet osoba se nalazi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Kako je Feni kazao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, izvršeni su pretresi na više lokacija i dosada je je pronađeno i oduzeto više predmeta, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Planska policijska akcija, koja se realizira pod nadzorom Tužilaštva KS, usmjerena je protiv više osoba koja se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela – neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Budući da aktivnosti u sklopu ove policijske akcije još traju, više informacija bit će poznato nakon njenog okončanja.


(FENA/  Amer M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.