10.3.2022. 13:02
1
Zijad Mutap odgurnuo Arijanu Memić nakon izlaska iz Suda BiH
U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu i drugima. Nakon ročišta novinarima se obratio otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

"Danas smo imali heroja u sudnici, zaštićeni svjedok F16 je heroj. Čovjek je sve rekao, da je morao pobjeći u penziju. Žao mi je što narod neće saznati o kome se radi, da vide da ima čestitih i poštenih ljudi. I svjedok M8 je odličan bio. Svjedok M8 je svjedočio na Kantonalnom sudu i tamo je bio korektan", kazao je Memić.
Muriz tvrdi da narod mora znati da ovo neće stati i da se radi o ubistvu.

"I danas smo to čuli više puta u sudnici. Vidjeli smo heroje i nemoć advokata. Zašto neki imaju dva advokata, a nemaju nijedno pitanje. Poručujem Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu - da će Dženana odležati. Pokazali smo im sve", dodao je Memić.

Danas je došlo i do incidenta kada je optuženi Zijad Mutap iako je bilo dovoljno prostora za zaobiđe Arijanu Memić i izađe iz dvorišta Suda BiH približio joj se i dohvatio je ramenom što je kod nje izazvalo uzemirenost. 

Advokat Ifet Feraget potvrdio je da je i on vidio tu neprijatnu situaciju o kojoj će upoznati i predsjednika Sudskog vijeća Branka Perića. 

"Ja sam to doživio kao provokaciju i prijavit ćemo je sudiji Periću. Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić. Namjerno je dodirnuo i odgurnuo Arijanu Memić. Vjerujem da će Vijeće uspjeti iskontrolisati ovu situaciju. Pravo je oštećenog i da pretjeruje, a konačnu odluku donosi Sud BiH kada je riječ o presudi", kazao je Feraget. 


(Patria/ Mersad G.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.