11.3.2022. 10:55
0
Dodik nakon sastanka šefice njemačke diplomatije i Schmidta: Susret dva zemljaka u trećoj državi
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je "ministar spoljnih poslova Njemačke Annalene Baerbock nije morala doći u Sarajevo da kaže da je Christian Schmidt visoki predstavnik, jer su te poruke i ranije stizale iz Berlina".

Dodik je potom "pojasnio da to nije Schmida učinilo visokim predstavnikom, jer da bi on to i bio trebalo bi prvo da ispuni uslove iz Ankesa 10, kojim je i osnovan visoki predstavnik, i da dobije konačnu verifikaciju od Savjeta bezbjednosti UN".

- Pošto on to nije pribavio, Christian Schmidt je za Republiku Srpsku i dalje neko ko se lažno predstavlja u BiH, a njegov jučerašnji susret sa gospođom Baerbock vidim kao susret dva zemljaka u trećoj državi, kazao je Dodik. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.