15.3.2022. 17:20
0
Bahata izjava Stanivukovića, poručio prevoznicima da budu ponizni: Mogli bi ostati bez ugovora
Poskupljenje cijena karata za građane je neprihvatljivo poručio je gradonačelnik Banjaluke prevoznicima. On je dodao da se razmatra mogućnost osnivanja gradskog javnog preduzeća kako grad ne bi trpio ucjene prevoznika, te dodao da se razmatraju alternative ako se neko usudi da izađe na proteste.

“Potpuno je neprihvatljiv prijedlog Skupštine i prevoznika, da ga zaborave, neće biti realizovan i čerupanje budžetskih para što se tiče 2022. godine je definitivno završeno. Nema šanse da će bilo šta od toga biti usvojeno. Da se neki pametnjaković dosjeti da iz postojećeg budžeta uzima pola miliona i daje prevoznicima“, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković se osvrnuo i na odnos prevoznika i gradske uprave, poručujući da mogu da razgovaraju sa gradskim menadžerom u kojeg ima puno povjerenje.

“Nisam pozvan na sastanak, i to poštujem. Smatraju da treba tamo da se razgovara, i to poštujem. Smatraju da gradski menadžer nije njihov nivo, a do mog nivoa neće još doći. Nekome morate pokazati gdje mu je mjesto, da sjedne na stolicu koja mu pripada, a onda fino ponizne glave da dođe da razgovaramo“, rekao je Stanivuković.

Na novinarsko pitanje šta ako sutra dođe do protesta Stanivuković kratko odgovara : “Neki bi sutra mogli da ostanu bez ugovora”.


(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.