19.3.2022. 17:24
0
Escobar otkriva: SAD se zalaže za elektorski model glasanja u BiH
Naveo je da SAD pozdravljaju da se u Bosni i Hercegovini uspostavi izborni sistemi koji bi zemlji omogućio da bolje funkcionira kao država

Specijalni američki predstavnik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar, koji je krajem prošle godine boravio i u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, govorio je jučer u Washingtonu o aktuelnim pregovorima o izmjenama izbornog zakona u BiH.

U tom smilu, Escobar je govorio o elektorskom sistemu za koji se zalaže SAD rekavši kako oni žele stvoriti  funkcionalniji izborni sustav i funkcionalniji ustavni sustav što bi omogućilo zemlji da funkcionira više kao država.

- Ne želim preduhitriti nikakvu odluku zato što se pregovori vode danas i sutra. Ono što mogu reći jeste da mi želimo da elektorski proces ispuni potrebe ljudi koji glasaju, rekao je Escobar, piše Al Jazeera.

Podsjećamo, danas su u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH nastavljeni pregovori predstavnika političkih stranaka o izmjenama Izbornog zakona BiH. Na pregovore su stigli predstavnici SDA, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, Naroda i pravde, SBB-a i NES-a.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.