21.3.2022. 17:46
0
Dodik: SNSD se priprema za izbore, ne treba mijenjati Izborni zakon
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a kazao je danas da problemi u FBiH još uvijek nisu riješeni nakon što su prekinuti pregovori o Izbornom zakonu.

"BiH nije usvojila Budžet za prošlu godinu, ovu godinu. Veoma je neizvjesno i šta će se desiti sa izdvajanjem sredstava za održavanje izbora. U najblažem okviru politička situacija na nivou BiH je blokirana, konfuzna i gotovo da nema političke volje da se ta kriza riješi", kazao je Dodik.

On je kazao da se SNSD priprema za izbore i veliku pobjedu. Uskoro će izaći s prijedlozima kandidata. 

"Mi očekujemo da će se izbori raspisati i desiti i smatramo da ne treba da se mijenja izborni zakon, jer nema koncenzusa u svemu tome", rekao je Dodik.

On je dodao da SNSD može učestvovati u razgovorima, ali da mu nije jasno šta je integritet izbornog procesa.

"Svi razgovori moraju i mogu da se provode u zgradama institucija BiH ili stranačkim prostorijama. Odbijamo da se pojavljujemo u ambasadama. Mi nećemo glasati ni za šta što su drugi predlagali. Spremni smo učestvovati u još jednom razgovoru. Trebalo bi rezultate izbora znati što je prije moguće", kazao je. 

Izrazio je sumnju u novi softver koji bi brojao glasove. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.