23.3.2022. 10:19
0
Vukanović "razmontirao" Stanivukovića: Njemu nije važna pobjeda, ako on nije kandidat za predsjednika
Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović krenuo je u otvoreni obračun sa gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem, kao i sa donedavnim odbornikom u Gradskoj skupštini Banje Luke Ivanom Begićem. Povod je tekst koji je objavljen na jednom banjalučkom portalu, za kojeg Vukanović tvrdi da ga vodi upravo Begić. U tekstu se govori o već staroj i "prežvakanoj" temi o navodnoj Vukanovićevoj otmici tajkuna Mileta Radišića, o ucjeni i "otkupu" praznog USB-a.

Ponovno "lansiranje" ove priče Vukanović povezuje sa predstojećim TV duelom sa liderom DNS-a Nenadom Nešićem, tvrdeći kako Stanivuković i Begić na ovaj način žele pomoći Nešiću, sa kojim su sada saveznici.

- Sve sam mogao vjerovati, i navikao sam da me u politici ništa ne može iznenaditi al da će Begić i Stanivuković svoje portale svesti na nivo „Autentično“ i švrljanje prevaranta Gorana Suvare, koji je i objavio sporni snimak nakon koga se Begić povukao iz Skupštine grada Banjaluka, i da će im sagovornik biti Boris Grujić, poprilično me je iznenadilo, ali svako bira svoj put, saveznike i saradnike, pa i Draško Stanivuković. Dosta sam trpio, znam da će ovo režimski mediji iskoristiti za spinovanje javnosti, ali trebaju se stvari na vrijeme raščistiti jer svaki odlaganje samo pravi smutnje i unosi apatiju u narod.

Hvala bivšim saborcima što me napadaju u pokušaju da pomognu Nešiću i nabace mu temu pred duel reciklirajući spin i priču o otmici Mile Radišića staru sedam godina. To mi je vjerovatno hvala što sam ih uvijek javno i iskreno branio koliko sam mogao, Begića i posle objavljivanja snimka, pozivao i nastojao biti čovjek,  pomogao da postanu gradinačelnik i odbornik, al' ne pada snijeg da prekrije brijeg nego da svako pokaže svoj trag. Skupa smo se borili da Stanivuković pobijedi u Banjaluci, napravi zaokret i obračuna sa kriminalom SNSD-a, što je obećavao, a ne da unosi nemire u opoziciju, jer očito da ne želi pobjedu ako on nije kandidat za predsjednika, i meni se pokušava svetiti jer sam prvi javno i otvoreno podržao Jelenu Trivić, napisao je Vukanović u svom blogu.

S obzirom na sve češće međusobne svađe i optužbe unutar opozicije u RS-u, iz dana u dan se sve više čini da će Miloradu Dodiku i njegovom SNSD-u za pobjedu biti dovoljno da se pojave na izborima.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.