31.3.2022. 15:27
0
Advokat Ifet Feraget: Slučaj Memić je sistemski pokušaj zataškavanja jednog ubistva
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića kazao je nakon današnjeg ročišta da je sve bilo mučno slušati. Danas je svjedočilo šest svjedoka.

"Dugo ovo traje i vidjet ćemo koliko će još trajati", kazao je Memić. On je dodao da je u suštini zadovoljan današnjim svjedocima.  Advokat Ifet Feraget danas je odbacio tvrdnju sudije Branka Perića da svojim izjavama narušava povjerenje u pravosuđe.

"Ja šest godina radim na uspostavljanju povjerenja u pravosuđe. Mislim da je sudija bio pregrub prema tužiocima čije se dostojanstvo treba poštovati. Ovo je slučaj gdje imamo sistemsko zataškavanje jednog ubistva. A drugi način je čak i manji propusti i nemar mogu dovesti do neadekvatne istrage. Tužioci imaju izuzetno težak zadatak, ukoliko tužioci i policajci koji su dužni da obezbijede dokaze to ne učine, a nakon njih neki drugi tužioci pokušavaju da sklope mozaik to je teško. Ovo je izuzetno složen predmet", kazao je Feraget. 


Advokat Feraget je kazao da je pripadnik MUP KS u današnjem svjedočenju potvrdio da su snimci sa hotela Crystal brisani.

"Uništeni su snimci za četiri dana zbog toga što se na istima vidi potencijalni ubica Dženana Memića i kretanje vozila što će se pokazati od odlučnog značaja u nastavku istrage. Kad je koje vozilo došlo u kojem smjeru je išlo odakle je došlo, ko je dolazio. Nikako nije moguće da struja retroaktivno briše snimak", kazao je Feraget. 

Doktorica Sandra Zubović danas je također svjedočila, a ona je bila jedan od ljekara koji je radio timsko vještanje Alise Mutap.

"Doktorica Vegar Zubović je bila izuzetno koretna. Sebija Izetbegović nema ovlaštenja da formira bilo koje timove za vještačenje. Vještačenje vrše vještaci. Već je bilo utvrđeno da Alisa Mutap nema amneziju i da je moguć samo kratkotrajni prekid sjećanja koji se vrati. Zubović je rekla da nje bilo nikakvih promjena niti na mozgu niti da je bilo kakvih patoloških promjena, onda ne možete govoriti da je bio potres mozga", kaže Feraget. 

Kao svjedok se pojavio i Nermin Šehović koji je bio član Ad hoc komisije koja je sačinila izvještaj o postupanju Uprave policije MUP KS u postupanju u slučaju Memić. Feraget je istakao kako u ovom slučaju postoji "sistem zavjere i sistemskog pokušavanja zataškavanje jednog ubistva."

Kazao je da kao advokat ne može biti zadovoljan jer ni nakon šest godina nema odgovora ko je ubio Dženana Memića.

"Ne ide se svjesno u neku agresivniju istragu prema tužiocima i policajcima jer bi se dokazi morali objelodaniti. Svjedoci su čuli upomoć i tupi zvuk palice. Najvjerovatnije je da je Dženan prebačen na to mjesto da bi se saobraćajna nesreća učinila vjerodostojnijom", kazao je. 


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.