3.4.2022. 17:14
0
Nikšić: Socijaldemokratska plima širi se Evropom, dobre vijesti za nas
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se nakon pobjede socijaldemokrata na Malti i Portugalu ističući kako se Evropom širi socijaldemokratska plima i ona djeluje nezaustavljivo.

"To je dobro za Bosnu i Hercegovinu i naše snove o modernoj, evropskoj, građanskoj Bosni i Hercegovini. Pobjede socijaldemokrata u Saskoj, na Malti i uvjerljiva pobjeda i povratak na vlast Socijalističke partije u Portugalu svima nam ulijeva vjeru u bolje dane.

Čestitam našim drugaricama i drugovima širom Evrope. Socijaldemokratija u Evropi raste i jača. Sa socijaldemokratijom rastu naše šanse za pristupanje EU. Imamo priliku vidjeti kako se prema našoj zemlji odnose konzervativni evropski pregovarači koji dolaze iz porodice stranaka poput onih koje su sada na vlasti kod nas. Njihov odnos prema Bosni i Hercegovini je nažalost bio maćehinski i neiskren. Nimalo bolji odnos prema svojoj domovini nemaju ni oni koji su na vlasti kod nas, pa i oni koji se pozivaju na interese Bosne i Hercegovine.

Socijaldemokrate s druge strane beskompromisno podržavaju i zagovaraju pozicije koje zagovara SDP BiH, pozicije stabilne, jake građanske Bosne i Hercegovine ravnopravnih građana. U Evropi se dešava preslagivanje i preraspodjela moći, a to su dobre vijesti za sve nas. Uvjeren sam da će nakon oktobra u Bosni i Hercegovini naši prijatelji iz Njemačke, Portugala, Španije, Skandinavije i čitavog niza evropskih država u Bosni i Hercegovini imati dostojne, sestrinske partnere na vlasti", najavio je Nikšić. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.