3.4.2022. 19:49
0
Ambasadori OSCE-a iz pet zemalja u posjeti BiH: Brojni razgovori sa političarima
Ambasadori stalnih misija Francuske, Italije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva pri OSCE-u posjetiće Bosnu i Hercegovinu od 03. do 05. aprila 2022. godine.

Članovi delegacije su: ambasador Christine Fages (Francuska), ambasador Gesa Bräutigam (Njemačka), ambasador Stefano Baldi (Italija), ambasador Michael Carpenter (Sjedinjene Američke Države) i ambasador Neil Bush (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Tokom posjete, ambasadori OSCE-a će posjetiti Misiju OSCE-a u BiH gdje će dobiti detaljan izvještaj o aktivnostima Misije.

Delegacija će se takođe sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom, ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, predsjedavajućim i članovima Izborne komisije BiH, predstavnicima nacionalnih manjina u BiH, predstavnicima civilnog društva u BiH, predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

U fokusu njihove posjete su aktivnosti OSCE-a u BiH u vezi sa izbornom reformom, borbom protiv govora mržnje, izgradnjom međunacionalne kohezije i borbom protiv korupcije.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.