5.4.2022. 12:56
0
Delegacija Grada Sarajeva započela obilježavanje Dana opsade Sarajeva 1992.-1995.
Na današnji dan, 5. aprila 1992. godine, zvanično je počela opsada Sarajeva koja je trajala 1.425 dana, što je najduža opsada jednog grada u modernoj historiji. Tokom opsade ubijen je 11.541 građanin Sarajeva, uključujući 1.601 dijete.

Tim povodom, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović, jutros su položili cvijeće na mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, čime je počelo obilježavanje Dana opsade Sarajeva 1992.-1995.

- Ovo najteže poglavlje u modernoj historiji grada Sarajeva treba služiti kao podsjetnik i napominjati nas na dužnost i obavezu prema ovom gradu i njegovim braniocima, ali i prema građanima Sarajeva koji su živjeli pod 1.425 dana opsade. Upravo zahvaljujući njima, sačuvan je duh herojskog Sarajeva koje je opstalo i ostalo dostojanstven grad, grad nosilac poruke mira, različitosti i pomirenja - rekao je Ademović.

Delegaciju Grada Sarajeva su činili i zamjenici gradonačelnice Anja Margetić i Haris Bašić te zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Dragan Stevanović, saopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajeva. 

(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.