6.4.2022. 12:37
0
Počinje suđenje nekadašnjoj "čeličnoj dami" srpske policije Dijani Hrkalović
U Specijalnom sudu Republike Srbije sutra bi trebalo, iz drugog pokušaja, početi suđenje bivšoj državnoj sekretarici MUP-a, Dijani Hrkalović, koja je osumnjičena za zloupotrebu položaja, prilikom čega je, navodno, kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Osumnjičena Dijana Hrkalović na sud bi trebala da se pojavi iz kućnog pritvora, koji joj je prošle sedmice određen uz elektronski nadzor, kao zamjena za pritvor u kojem je bila. 

Na optuženičkoj klupi u vezi sa istim predmetom, naći će se još dvojica bivših policajaca koji se također brane sa slobode. Na sutrašnjem suđenju očekuju se uvodna izlaganja tužilaštva i odbrane Hrkalović, dok će ona će imati priliku da se izjasni da li priznaje krivično djelo za koje se tereti ili ne.

Inače, Dijana Hrkalović bivša je državna sekretarica MUP-a  Srbije te bliska saradnica prethodnog ministra policije, Nebojše Stefanovića. U pritvoru je od 15. oktobra, dok joj je prošle sedmice određen kućni pritvor. Tužilaštvo je sumnjiči za trgovinu uticajem i bliske veze sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. 

(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.