7.4.2022. 13:09
0
Kajganić i Samardžija dogovorili još intenzivniju saradnju Tužilaštva BiH i AFIV-a
Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić održao je radni sastanak sa direktorom Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja (AFIV) BiH Radišom Samardžijom.

Na sastanku je razgovarano o saradnji dvije institucije u oblasti realizovanja zahtjeva za stručna vještačenja koje vrši AFIV BiH, a u okviru predmeta u kojima postupa Tužilaštvo BiH.

Istaknuto je da je u prošloj godini, agencija na zahtjev Tužilaštva BiH realizovala više desetina različitih vještačenja, od kojih najčešće vještačenja u oblasti kompjuterskih i informatičkih sistema i uređaja, kao i određenih grafoloških vještačenja.

Na sastanku je razgovarano i o planu aktivnosti AFIV BiH, da se angažira u oblasti vještačenja posmrtnih ostataka i koštanih uzoraka, uključujući i DNK analizu, što je oblast koja je vrlo bitna za rad Tužilaštva BiH, naročito u predmetima Posebnog odjela za ratne zločine, te je iskazana podrška Tužilaštva BiH u ovim aktivnostima.

Zajednički zaključak sastanka je da će se još intenzivnija saradnja nastaviti u ovoj godini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.