8.4.2022. 18:36
0
Promocija knjige 'Ne pucaj', Komšić poručio - general Divjak zaslužio je više od svih nas
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, prisustvovao je promociji knjige “Ne pucaj!”, autora Jovana Divjaka u Vijećnici na poziv Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak".

“Godina dana je od kako general Divjak nije više sa nama ali njegova djela i dalje žive. Vrijednosti za koje se zalagao , a to su domovina, istina, pravda, poštenje i humanost ostaju nam kao vodilja u borbi koja je pred nama. I u najtežim vremenima on nam je pokazao da je najbitnije biti čovjek i šta znači borba za dostojanstvo čovjeka.

"General je zaslužio i više od ovog grada, od nas svih, kao društvo dužni smo mu uzvratiti", kazao je Komšić.

Godinu nakon smrti Jovana Divjaka, posthumno je predstavljena knjiga ‘Ne pucaj’ koja se sastoji iz tri dijela – ‘Ratni dnevnici '92’, ‘Ratni dnevnici’ ‘93 i ‘Fragmenti’.

Čuvena zapovjed po kojoj pamtimo generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka, sintagma je po kojoj je nazvana knjiga u tri toma koju čine njegovi ratni dnevnici.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.