8.4.2022. 19:16
0
Ćiro Blažević: Ne mogu u Travnik, rak se prošetao do kostiju, a ni supruga nije dobro
Miroslav Ćiro Blažević (86), legendarni hrvatski trener i bivši selektor Zmajeva, vodi bitku s opakom bolešću, a uprkos tome i dalje je dosta aktivan.

Posljednjih dana spominjalo se da će ići u rodni Travnik povodom snimanja dokumentarca o njemu. No, u razgovoru za RTL otkrio je da od tog puta neće biti ništa.

- Gdje ću ići u Travnik u ovakvom stanju? Vi novinari često napišete nešto što nema veze. Ovo je direktno i ovo je mjerodavno. Ne mogu ići u Travnik. Ako je Bog htio da se oporavim i da to prestane otišao bih vrlo rado, jer je u pitanju jedna vrlo draga osoba koja me pita da s njom snimim film o svome djetinjstvu. Ali nemoguće je. Vezan sam uz toalet svakih 20 minuta - kazao je Ćiro.

Progovorio je i detaljnije o o svom zdravstvenom stanju.

- Ma kakva prostata, rak se prošetao do kosti tako da sam u jednoj vrlo teškoj situaciji, ali ću vam se pohvaliti kako me sve najveće klinike zovu da bi me tretirale, a ja odgovorno tvrdim da su najbolji liječnici na svijetu ovdje kod nas - kazao je Blažević, a na pitanje ko se brine o njemu, ko mu pomaže, odgovorio je:

- Tako sam sretan što ću vam iskreno odgovoriti. Sam se brinem o sebi. Sam sve radim. Sretan sam da još mogu i da sam na nogama, ali sam sam kao ćuk. Supruga nije u dobrom stanju. Pala je i slomila kuk. Ali nikada se ona o meni nije brinula, uvijek sam se ja brinuo o njoj, ali imam svoga sina, kada mi stvarno nešto zapne da ne mogu. On je tu - poručio je Ćiro za RTL.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.