12.4.2022. 14:03
0
Crnadak odbacio optužbe Milorada Dodika: "Došao je do samog kraja svoje vladavine"
FOTO: Ilustracija
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik od jučer se nakon američkih nalazi pod još jednim sankcijama. Velika Britanija njemu je i predsjedici Republike Srpske Željki Cvijanović sankcije uvela zbog pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Sankcije su Dodika zatekle na sjednici NSRS-a, nakon čega je preuzeo Skupštinsku govornicu i 15 minuta optuživao PDP i Igora Crnatka zbog nametnutnih sankcija Velike Britanje. Crnatka i PDP Dodikove optužbe ne dotiču.

U razgovoru za portal source.ba kazao je kako su sankcije vrlo precizno usmjerene na Dodika i Cvijanović i nije fer što se oni kriju iza naroda i guraju Republiku Srpsku u još veću izolaciju.
"PDP nema nikakve veze sa sankcijama i te optužbe su obične nebuloze, koje dolaze zbog toga sto je Dodik lično sa OHR-om ranije sastavljao spiskove ljudi koje treba smijeniti. SNSD je postao veliko opterećenje Republici Srpskoj i došao je do samog kraja svoje vladavine, ali taj posao njihove smjene uradiće narod u oktobru na izborima", kazao je Crnadak.


(Elvira K.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.