18.4.2022. 11:25
0
Kontrola boravka opet zakazala: Afganistanci osumnjičeni za ubistvo u Bihaću pobjegli taksijem
Brz i efikasan operativni rad, te sadarnja policije USK i KS brzo su doveli do osumnjičenih za ubistvo migranta koje se tokom vikenda desilo u centru Bihaća. U Sarajevu su uhapšena tri Afganistanca koji su predati Tužilaštvu USK.

- Veoma brzo smo identifikovali u osumnjičene, što nam je omogučilo da pratimo njihovio kretanje. Iz Bihaća su pobjegli prema Sarajevu gdje su ih kolege uhapsile u jednoj privatnoj kući, istakao je policijski komesar USK Mujo Koričić.

Prema informacijama iz MUP -a KS pretresom objekta, u njemu su pronađena dva pištolja, pet metaka, prstenje, narukvica i sat za koje su sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Patria saznaje da su osumnjičeni nakon ubistva pobjegli prema Cazinu. Tamo ih je čekao taksi koji ih je prebacio do Donjeg Vakufa. Taksista je tamo pozvao kolegu iz Sarajeva koji ih je preuzeo i prebacio do pomenutog objekta.

Komesara Koričića smo pitali kako je došlo do pogoršanja sigurnosne situacije u trenutku kada se značajno smanjio broj migranata u Bihaću.

- Trenutno oni su uglavnom smješteni u kampovima kojima upravlja ministarstvo sigurnosti BiH, odnosno Služba za poslove sa strancima. Mi više nemamo nadležnost da pretresamo te objekte što smo ranije redovno činili, kao i pretrese privatnih objekata, i tako držali pod kontrolom sigurnosnu situaciju i kada ih je bilo preko 12.000 na ovom prostoru, rekao je Koričić.

Prema operativnim podacima postoji mogućnost da je pištolj kojim je izvršeno ubistvo kupljen na crnom tržištu. U MUP - u USK otvorenom ostavljaju i mogućnost da je to ipak plijen iz opljačkanih domova na području ovog kantona.

- Postoji i pretpostavka da su naši sugrađani imali nelegalno naoružanje i da zbog toga prilikom prijave pljačke nisu navodili da im je isto ukradeno, rekao je Koričić.

Ono što također zabrinjava je podataka da je kod jednog od osumnjičenih pronađena dokumentacija koja potvrđuje da je u BiH ušao još 2019. To otvara pitanje kako je dospio u kamp jer je po zakonu trebao biti deportiran iz BiH.  

(Patria) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.