18.4.2022. 11:45
0
Sindikalna organizacija BHRT-a traži isplatu plate
Sindikalna organizacija Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT) koja djeluje u okviru reprezentativnog Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika, a koji broji 2.200 članova zatražila je isplate plata i toplog obroka za sve radnike te televizijske kuće.

Od menadžmenta BHRT-a zatražili su, prije svega, odgovorno finasijsko i međuljudsko civilizirano ponašanje, naglašavajući da uposlenici BHRT-a, iako opterećeni pritiscima,  uspješno nastavljaju raditi svoj posao na fer, profesionalan i nepristrasan način, kao što su to radili i u prethodnom periodu.

- Problem s prilivom sredstava od RTV takse je i naš problem, no prije svega je problem Upravnog odbora i menadženta BHRT-a. U to se ne želimo miješati, kao i u bilo koje odnose unutar menadženta i uređivačke politike, ali Sindikat zanima kada će biti isplaćena plaća za mart koja već kasni, kao i topli obrok i prijevoz - napominju u saopćenju.

Zatražili su i odgovore kada će se izmiriti dugogodišnje obaveze prema PIO/MIO kako bi radinici koji su za to ispunili uvjete mogli otići u penziju kao i kada će se uposlenicima početi isplaćivati regres, ali i odgovor na pitanje šta je s uvjetima rada i sredstvima za rad.

Sindikalna organizacija BHRT kao reprezentativni sindikat u okviru BHRT-a stoga je zatražio od menadžmenta da organizira sastanak kao što to čini s drugim Samostalnim sindikatom te firme, rečeno je u saopćenju Sindikalne organizacije BHRT-a koje potpisuje predsjednik Naser Husić.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.