18.4.2022. 16:32
0
Ivanić: Čović, Izetbegović i Dodik pokušavaju da reafirmišu ratne ciljeve
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić u izjavi za Avaz je naveo kako Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Milorad Dodik pokušavaju da reafirmišu ratne ciljeve te da ne idu ni korak u pozitivnom pravcu.

- Čović, Izetbegović i Dodik su se zatvorili u svoje krugove i ne idu ni korak u pozitivnom pravcu. I jedni, i drugi, i treći pokušavaju da reafirmišu ratne ciljeve. Jedni bi Bosnu bez entiteta, drugi nezavisnu RS, a treći bi treći entitet. Jedina realna varijanta je Dejtonski sporazum, a da bi on funkcionisao, ova tri ključna aktera moraju odustati od maksimalističkih ciljeva i prihvatiti realnost.

Bojim se da oni na to nisu spremni. Dokle god je ova ekipa na sceni, BiH će biti nestabilna, zaostajat će u razvoju, tonut će još dublje na dno Evrope, gdje se već sada nalazi, i naše godine s njima su izgubljene - kaže Ivanić.

Rješavanju problema, smatra on, neće doprinijeti sankcije izvana, već samo sankcije građana na oktobarskim izborima.

- Imam osjećaj da u RS polako jača drugačiji ambijent i da Dodiku nije nimalo jednostavno pred ove izbore. Narod je sve više nezadovoljan samovoljom jednog čovjeka, nedostatkom ekonomskog razvoja, ogromnom korupcijom i ja sam uvjeren da bi ovdje moglo doći do ozbiljnih promjena. Nadam se i u FBiH - ističe Ivanić, za Avaz. 

(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.