19.4.2022. 22:32
0
Održana sjednica Nezavisnog odbora PSBiH
Na sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojeni su i u dalju parlamentarnu proceduru upućeni Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH za 2021. godinu i Plan rada Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2022. godinu.

U vezi s tačkom dnevnog reda koja se odnosila na donošenje Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata na pozicije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH i utvrđivanje teksta Javnog konkursa, Nezavnisni odbor usvojio je zaključak da se izvrše određene tehničke izmjene u tekstu navedene Odluke i u samom tekstu Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata na pozicije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.

Razmatrajući predstavku od 7. februara 2022. godine, članovi Nezavisnog odbora su, na osnovu sadržaja akta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zaključili da predstavka nije osnovana, o čemu će pismenim putem obavijestiti i podnosioca predstavke.

Primljene su k znanju i arhivirane predstavke od 25. februara 2022. godine - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.