20.4.2022. 11:17
3
Vulić: Nikad nije prestala da važi Lazareva kletva, "Vidjeće se ko je vjera, a ko nevjera"
Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da su nastupila teška vremena za srpski narod, ali i da nikada nisu ni bila laka za Srbe na ovim prostorima, i nikad nije prestala da važi Lazareva kletva i poruka - "vidjeće se ko je vjera, a ko nevjera".

Komentarišući izjavu poslanika PDP-a Ljubiše Krunića da ova stranka nikada nije, kako kaže, zloupotrebljavala borce za razliku od SNSD-a, Vulić je rekla da je "Krunić samo pijun koji služi, prije svega, kao udarna igla prvoboraca kao što su Јelena Trivić i Borislav Borenović, genijalaca političkog konflikta".

"Zapjenio je Krunić govoreći o tome da PDP nikad nije zloupotrebljavao borce u političke svrhe, zaboravljajući cijelu spiralu postupaka degradiranja Republike Srpske i njenih institucija. Nije li upravo PDP podržao Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima u organima BiH čime se genocid u Јasenovcu, ali i brojnim jamama Krunićeve rodne Hercegovine pretvara u nemušti 'značajan broj žrtava'", poručila je Vulić.


"Nije li upravo PDP srušio mehanizam koordinacije pregovora sa EU, ignorišući i Ustav Republike Srpske i ljudsku i moralnu obavezu prema narodu koga zastupa", upitala se Vulić.

"I uostalom, nije li ono baš u Trebinju, za koga je Krunić tako junački ratovao, Boračka organizacija optužila PDP za pranje para i milionske mahinacije? Da li PDP-ov Mladen Ivanić ima junački staž u Vojsci Republike Srpske, a isti je proveo za volanom službenog automobila?", zapitala se Vulić.

"Na sreću srpski narod ima dobro pamćenje, nije ga lako prevariti i obmanuti, a nije teško ni vidjeti i spoznati ko je meta sankcija, neskrivenih pokušaja političke i fizičke likvidacije i ko je trn u oku onih koji žele da pregaze srpski narod i Republiku Srpsku. Јelena Trivić i Ljubiša Krunić to svakako nisu, već iskreni i istinski borci za očuvanje Republike Srpske i njenih institutucija - Željka Cvijanović i Milorad Dodik", zaključila je Vulić.


(Admir O.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.