22.4.2022. 14:06
0
Naša stranka: Vlast neće osjetiti poskupljenja, povećala je sebi plate
Vijeće ministara BiH 30. marta povećalo je osnovicu za obračun plata zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine. Osim zaposlenicima, do povećanja plata će doći i parlamentarcima, ministrima i savjetnicima nakon usvajanja budžeta za 2022. godinu, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Protiveći se ovoj odluci, Naša stranka je dalje navela: 

„Vladajuća koalicija je pod izgovorom da povećava plate zaposlenicima u državnim institucijama, povećala plate i političarima. Mi smo se tome usprotivili na sjednici Predstavničkog doma kada smo rekli da ćemo podržati povećanje plata samo državnim službenicima a ne parlamentarcima, ministrima i savjetnicima čije su plate svakako previsoke. Mi ćemo sada predložiti smanjenje koeficijenta za nas parlamentarce, kao i za ministre i njihove savjetnike jer ovo što oni rade je pljačka građana. 

Predstavnici vlasti žele proći kroz poskupljenja neosjetno, dok građani grcaju u dugovima. Sigurno im je jasno da od oktobra više neće biti vlast pa se trude da u ovoj posljednjoj godini mandata uzmu što više od građana. Trudit ćemo se da im osujetimo plan. Ako ne uspijemo sada, sigurno ćemo im u oktobru smanjiti plate", navodi se u saopćenju. 


(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.