24.4.2022. 8:55
1
Na Igmanu se gradi najveći zatvor na Balkanu
Na planini Igman, nadomak glavnog grada BiH, gradi se najsavremeniji i najveći zatvorski kompleks, odnosno najveća pritvorska jedinica na Balkanu.

Gradilište svakim danom poprima obrise budućeg zatvora u koji će biti izmješten Kazneno-popravni zavod Sarajevo, trenutno, ali i godinama unazad, smješten u samom centru grada.

UPIS U GRUNT

Izgradnja zatvora riješit će i pitanje smještaja sudova u Sarajevu, ali i pitanje izgradnje specijalnih i specijalističkih infrastrukturnih objekata za obuku policijskih i sigurnosnih tijela u BiH.

Novi zatvor nalazit će se na oko 15 kilometara od centra grada. Sam proces izgradnje zatvorskog kompleksa na Igmanu je u završnoj fazi. Okončani su radovi na upisu u grunt 500 duluma zemljišta i upisivanju imovine na Federaciju BiH. Pritvorska jedinica, koja će biti najveća i najsavremenija na Balkanu, zauzimat će 50 duluma, a budući zatvorenici će biti smješteni u više od 150 ćelija. Budući pritvorski kompleks na Igmanu imat će kapacitet za prijem više od 300 zatvorenika. Bit će izgrađen po najvećim sigurnosnim standardima EU, kako bi se osiguralo da zatvorenici ostanu tamo gdje im je i mjesto, te samim tim spriječe sve druge moguće koruptivne radnje.


Cijeli tekst pričitajte OVDJE.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.