25.4.2022. 12:50
0
Brojne ulice Sarajeva osvijetljene novom LED rasvjetom
Općina Centar je za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete izdvojila 509.590 KM.

Za izvođača radova odabrana je firma „Step“. Riječ je o novoj LED rasvjeti koja je efikasnija i štedljivija u odnosu na ranije rješenje.

Radovima su obuhvaćene sljedeće lokacije: dio Ulice Armije RBiH na Kromolju iza broja 40, oko stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, u Ulici Juraja Neidhardta između brojeva 15 i 17, Ulica Dajanli Ibrahim-bega na pristupom putu do romskog naselja na Gorici, Ulica Husrefa Redžića 15 i 16, ispred ulaza u objekat Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ i na trolejbuskoj okretnici Jezero.


Tu su još i ulica Muhameda Hadžijahića 58 i 60, Ulica Braće Begić 20-32 prema Ulici Nusreta Šišića Dede, Ulica Jukićeva broj 9 prema Ulici Zuke Džumhura, Ulica Pehlivanuša broj 38, prilazna saobraćajnica prema Nahorevskim brdima, te u Nahorevskoj ulici prema novom naselju, kao i na području Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I, gdje je urađena rekonstrukcija i sanacija rasvjetnih tijela na cijelom ovom području. 

Za nadzor projekta je bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. 


(Amer Mujezinović)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.