25.4.2022. 19:02
0
Borenović i Trivić u Bijeljini: Sigurni u pobjedu na izborima
U Bijeljini je danas održan sastanak Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice 6, koju čine Bijeljina, Lopare, Brčko, Ugljevik, Šamac, Pelagićevo i Donji Žabar i kojem su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić i generalni sekretar PDP-a Mira Pekić.

- Evidentno je da i u ove izbore idemo sa starim izbornim pravilima, bar u dijelu koji se tiče tzv. paketa integriteta, odnosno tehničkih izmjena Izbornog zakona. Budući da su prethodni izborni ciklusi pokazali da je mogućnost manipulacije po ovim pravilima veoma velika, u svakoj regiji, u svakom gradu i opštini radimo posvećeno na izbornoj infrastrukturi i čuvanju glasova. Svaka naša posjeta Izbornoj jedinici 6 u proteklom periodu pokazuje da naš kandidat Jelena Trivić uživa veliku podršku i siguran sam u njenu pobjedu, pobjedu našeg drugog kandidata i tradicionalno dobar rezultat za parlamentarne liste – poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Borenović je rekao da je odbijanje tužbe nekadašnjeg člana CIK BiH kojom je osporavao legitimitet izbora sadašnjih članova, dobra odluka Suda BiH. 

- Sadašnji sastav CIK BiH je izabran u Parlamentarnoj skupštini BiH i niti jednu proceduru nismo prekršili, tako je da i ovo zapravo pokušaj pritiska na to nezavisno tijelo. Regularnost izbora će uveliko značiti i od odnosa CIK BiH, te se nadam da će njihovo provođenje shvatiti krajnje ozbiljno i profesionalno – rekao je Borenović. 

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da su na današnjem sastanku zacrtani jasni planovi, projekcije i rokovi, te formirani regionalni izborni štabovi.

- Ovo je izborna jedinica u kojoj imamo tradicionalno dobar rezultat, a ove godine će podrška naroda biti još snažnija. Najvažniji zadatak je adekvatno pokriti više od 400 biračkih mjesta i imati rezultat koji održava stvarnu volju ljudi – istakla je Trivićeva. 

Generalni sekretar PDP-a Mira Pekić je rekla da centrala stranke već mjesecima radi na pripremi izbora. 

- Završavamo obilaske svih regionalnih odbora, formiraju se liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i sredinom maja će biti završena ova pripremna faza. Svaki Regionalni odbor ima snažnu političku, ali i organizacionu podršku rukovodstva PDP-a – navela je Pekićeva. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.