26.4.2022. 12:00
0
Bećirović o prijedlogu HDZ-a: To je jedan antievropski zakon koji bi unio etnički aparthejd
Nakon što je otkazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se trebalo raspravljati o izmjenama Izbornog zakona BiH, medijima se obratio delegat SDP-a Denis Bećirović.

U ovoj zemlji ne treba samo publicitet davati temama koje homogeniziraju građane u BiH već se treba baviti najvažnijim za ljude u Bosni i Hercegovini. Pripremio sam za današnju sjednicu najbitnija pitanja za građane BiH. 

Želio sam predložiti da prva tačka bude informacija Vijeća ministara o posljedicama zemljotresa koji su potresli BiH sa konkretnim prijedlozima rješenja po tom pitanju - kazao je Bećirović.

Bećirović je istakao da je to najvažniji vitalni interes svih građana u Bosni i Hercegovini.

- Drugu tačku sam želio da predložim je razmatranje informacije Tužilaštva BiH o pokretanju secesije... Razložio sam ga na šest stranica.

Kada je riječ o prijedlogu HDZ-a, to je jedan antievropski zakon, zakon koji bi unio etnički aparthejd i u skladu sa Ustavom BiH nikad ne može biti usvojen u parlamentarnoj proceduri BiH.

Moj stav je vrlo jasan, ne mogu mjesecima govoriti da se mora raspravljati u državnim organima i onda ne dolaziti. Ja mislim da treba raspravljati u državnim organima, a ne u modelima i hotelima u Neumu - istakao je delegat SDP-a.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je najavio da će sutra biti održana sjednica. Bećirović je kazao da će i sutra doći, prenosi avaz.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.