27.4.2022. 10:14
0
Klub Bošnjaka došao na sjednicu Doma naroda PS BiH
Na današnju 10. hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH došli su svi delegati Kluba Bošnjaka za razliku od jučer kada se nisu pojavila četiri delegata zbgo čega sjednica nije ni održana. Sjednici ne prisustvuje samo Mladen Bosić (SDS) iz Kluba Srba.

Na današnjoj sjednici je Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona po prijedlogu delegata HDZ BiH. 

Za SDA ovaj prijedlog je neprihvatljiv te je to bio razlog jučerašnjeg nedolaska na sjednicu, jer bez obzira na glasove delegata iz reda Bošnjaka za izmjene je dovoljno da glasaju HDZ i SNSD koji imaju osam delegata. 

Za riječ se javio delegat Denis Bećirović tražeći dopunu dnevnog reda da se razmatra situacija nakon zemljotresa u Stocu, Ljubinju, te da se uvrsti deklaracija o osudi agresije na Ukrajinu, kao i informacija o istrazi Tužilaštva BiH o pokrenutoj antiustavnoj i antidejtonskoj secesiji entiteta RS od međunarodne priznate države BiH.  


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.