27.4.2022. 11:31
0
Čolak: Stvoriti zakonske pretpostavke da se izbori mogu održati, nema više vremena
Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) raspravlja se o zahtjevu delegata iz Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda: Dragana Čovića, Lidije Bradare, Marine Pendeš i Bariše Čolaka da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine razmatra po hitnom postupku.

Čolak je obrazlažući hitnost procedure rekao da više nema vremena za čekanje jer je najavljeno raspisivanje izbora. Cilj je, kako je naglasio, da se stvore nužne zakonske pretpostavke da se izbori mogu raspisati i provesti. Naglasio je da cjelovitije izmjene Izbornog zakona traže izmjene Ustava.

- Najelementarnije u našem prijedlogu jeste da se postiže legitiman izbor izaslanika za Dom naroda, a jednako tako se ostavlja mogućnost, odnosno daje se prostor i za legitiman izbor članova Predsjedništva BiH, naveo je Čolak.

Ove izmjene, kako je dodao, garantuju legitimnost predstavnika svih konstitutivnih naroda.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.