28.4.2022. 17:51
0
Vlada KS uvodi prehranu za bebe i obogaćuje obrok u javnim kuhinjama
Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, na današnjoj sjednici donijela Uredbu o izmjenama Uredbe o priznavanju prava na topli obrok u javnim kuhinjama Kantona Sarajevo.

Navedenim izmjenama je omogućeno da prehrana u javnim kuhinjama bude obezbijeđena i najmlađim sugrađanima, odnosno djeci do jedne godine života, a i da topli obrok za korisnike bude obogaćen svježim voćem, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- U izazovnom vremenu poskupljenja hrane na tržištu važno je da pružamo snažnu podršku funkcionisanju javnih kuhinja. Ministarstvo je posebno prepoznalo potrebu da predloži izmjenu Uredbe, kako bi našim najmlađim sugrađanima bila obezbijeđena prehrana, a što do sada nije bio slučaj. U okviru svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti nastavljamo provoditi aktivnosti koje će unaprijediti sistem socijalne zaštite - istakla je ministrica Ivana Prvulović.

Shodno Uredbi, u Kantonu Sarajevo funkcionišu Centralna javna kuhinja - Crveni križ Kantona Sarajevo, Javna kuhinja "Merhamet", Pučka kuhinja "Kruh svetog Ante", Narodna kuhinja "Stari Grad" Sarajevo, Pučka kuhinja "Jelo na kotačima" - Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije i Javna kuhinja "Dobrotvor", čiji rad se finansira iz budžeta Kantona Sarajevo.

Ove godine za finansiranje rada javnih kuhinja sa punktovima Ministarstvo izdvaja više od 2,6 miliona KM.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.